Godmorgon!

Efter en dåligt natts sömn så är det väl lika bra att gå upp fast man vill ligga kvar en dag till. Låg länge och funderade kring brandsäkerhet och bestämde mig för att lägga till en brandsläckare på inköpslistan. Står i valet att köpa 2 st 2kg släckare eller en 6kg. Är det bättre att ha två små som är placerade på bra ställen eller bara en på ett kanske dåligt ställe?

Har du brandsläckare i ditt hem? Vad gör du om det börjar brinna? Har du nån plan? Vad tar du med dig om du ser att det är övertänt och du har 1 minut på dig?

Blir nog Rustas 2kg pulversläckare för 199kr till att börja med och kanske en till nästa månad. Bör ev lägga till en optisk varnare med då jag bara har en i taket. En är ingen och två är en…

Blir även att köpa en till dunk för vattenförvaring. Har några små men jag vill slippa PET-flaskorna som står i skåpet – det är krångligt att göra rent så många.

2 svar till “Godmorgon!

  1. Räddningverket rekommenderar 6kg pulversläckare för hemmet.
    http://www.srv.se/templates/SRV_Page____15783.aspx

  2. Har en st 2kg pulversläckare i sovrummet (förmodligen där man är om det börjar brinna), en 10 liters vattensläckare i hallen och en brandfilt samt brandvarnare.
    Har väl ingen plan direkt så det får jag ta tag i…

Lämna en kommentar